Søk i denne bloggen

torsdag 5. september 2013

Nykvernet kaffe fra Crema Kaffebrenneri i Sandefjord

Hei!

I dag har jeg lyst til å fortelle dere litt om kaffe-utvalget vårt. Vi kjøper hele bønner fra Crema Kaffebrenneri i Sandefjord, og vi har to kaffekverner i butikk hvor vi maler bønnene for deg om du ønsker det. Vi har mulighet til å male så fint som snusmalt (til for eksempel baking).

Vi selger mild og rund kaffe, espresso og aromatilsatte kaffebønner. Her får du akkurat det som passer deg. I tillegg har vi også koffeinfri-kaffe. Her kommer en presentasjon av de kaffe'ene vi har i butikk nå.

KOFFEINFRI-KAFFE:

Blanding av brasiliansk og colombiansk kaffe hvor koffeinet er fjernet."VANLIG" KAFFE:

 
Hollenderne brakte kaffeplanten til Java for over 300 år siden. Den opprinnelige plantasjen, Blawan, finnes fortsatt og er en av fire statsdrevne plantasjer som produserer noe av det beste som er å finne av spesialkaffe. De statlige plantasjene er Jampit, Blawan, Kayumas og Pancoer. Blå Java er en virkelig klassiker, elsket av kaffekjennere.
Smaksprofil: søtlig og iblant med nyanser av nøtter, krydder og vanilje.
Land: Indonesia
Farm: Jampit Estate
Distrikt: Java
Høyde over havet: 900-1700 m

 
Monsunkaffe produseres på den indiske Malabar-kysten i
monsuntiden (juni-september). Uvaskede kaffebønner spres utover gulvene i store lagerhus hvor de gjennomtrenges av fuktig og salt havluft. Under denne prosessen sveller bønnene opp, blekner og mister syreinnholdet, men vinner i fylde og smak.
En meget populær kaffe.
Smaksprofil: søtlig og rustikk i smaken, nesten ­jordaktig og praktisk talt helt uten syre.


BLANDINGSKAFFE:

 
En ingrediensene i vår Java-Mokka. En herlig kaffe med historisk flere hundre år gammel klassiker og historiens mest berømte kaffeblanding. Perfekt blanding av kraftig Java kaffe og fruktig aromatisk mokka fra Etiopia er sus.


Fyldig og smaksrik blanding av kaffe fra Java, India og Etiopia, litt kraftigere brent. Perfekt kaffe til hyttekosen eller turen.
 
En delikat blanding med hovedvekt på indisk monsoonkaffe med både karibiske og afrikanske innslag. Forfriskende, elegant og fyldig kaffe.

Hiv og hoi!

ESPRESSO KAFFE:

 
Rund og velbalansert espresso hvor blant annet brasiliansk
Santos og indisk monsunkaffe (Malabar) inngår i blandingen. Fyldig og ren smak med hint av nøtter. Tiltalende sødme og middels syrlighet. Flott crema og utmerket ettersmak.

 
Tilsvarende kaffeblanding som italiensk espresso, men noe lysere brent. En litt lettere espresso, med fin balanse mellom syrlighet og sødme. Ren og elegant med en mild ettersmak. Flott, stabil crema.

AROMAKAFFE:

 
IRISH CREAM:
Mild kaffeblanding tilsatt Irish Cream aroma.
 
SJOKO-VANILJE:
Mild kaffeblanding tilsatt sjokolade og vanilje aroma.
 
CREAME-CARAMEL:
Mild kaffeblanding tilsatt Karamell-Creme aroma.
 
HASSELNØTT-CREME:
Mild kaffeblanding tilsatt Hasselnøtt-Creme aroma.
 
 
 
Vi har disse 12 kaffeen i butikk. Kjempegode alle sammen, dette er virkelig kvalitetskaffe. Ta turen innom og kjøp en pose deilig kaffe, da vel :-)

Vi har mange spennende te'er også, de skal jeg skrive om en annen dag.

Ønsker deg en riktig god torsdag. Og husk - vi har åpent til kl 19 i kveld!


Klem fra Cathrine
La vita e Bella - Arendal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar